Air Sejuk

Hi mommies..sy lagi ?..tapi kali nie sy just want to know samada anak sy yg demam nie 38.1 minum air sejuk?since my colleagues bgtau blh bg anak mkn ice cream spaya cpt turun panas badan..what say u? Thanks

2 Balas

Ice cream tu doktor sarankan utk sooth kan tekak supaya anak nak makan minum.. bukan utk cepat turun suhu.. utk turunkan suhu kena selalu mandikan/lap badan anak kerap, ubat demam dan minum byk air kosong

5y ago

Haah yg penting selalu lap badan anak.. biar panas tu meruap keluar dgn air yg mengering tu.. bg minum air byk utk elakkan dehydration