urut untuk hamil

Hi mommiesss semua. Pernah tak pengalaman urut dan hamil? Kawan2 ke hehe

15 Balas

Saya tak pernah sis. Tapi, bidan yang mengurut saya masa berpantang ada cerita yang dia boleh buat urutan untuk hamil. Ada customer dia yg dah bertahun2 tunggu anak masih belum ada rezeki. sekali orang tu ikhtiar urutan untuk hamil, alhamdulillah rezeki lekat anak. Sis pun boleh try jus mamom. Saya baca banyak review orang ikhtiar hamil lekat terus lepas cuba jus tu. Semoga di rezeki anak dan dipermudahkan segala urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻

5y ago

I see. Haah skrg tgh try jus mamom hope. Harap ada la rezeki. Kahwin tak sampai setahun tp nak anakk hehee

Sy nk dptkn yg no 1 & 3 berurut..yg no 3 ni skali je..g berurut sbb peranakan rasa turun time ni..dlm masa yg sama ikhtiar nak hamil..mase g berurut ni dh x dtg bulan 3 bulan lps g berurut smpai rumah trus dtg bulan..dh hbis dtg bulan terus follow opk..bulan nextnya dh x dtg bulan n trus lekat..beza yg no2 dgn no 3 6 tahun bru lekat..x penah makan perancang atau ambik perancang..rancng sndri je😁😁😁

Saya dalam masa sebulan saya urut, cek upt terus positif. Tapi taktau laa asbab urut ke apa. Saya ttc setahun lepastu cari bidan urut. Bidan tu cakap rahim saya ok je takde masalah cuma dia naikkan peranakan sikit. Alhamdulillah sekarang dah 20 weeks. Boleh ikhtiar dulu berurut tapi jangan lupa doa. semua dgn izin Allah InshaAllah 😊 Semoga dipermudahkan urusan 🥰

5y ago

Aminn.tq sis hehe

Ya.. Saya berurut dan makan jamu.. Byk2 jamu yg sy makan, jamu Manja KD dan jamu org kampung.. Stakat ni kalo makan jamu Manja KD lum abis dah mengandung..Bole tgk fb search Manja KD. Alhamdulillah termasuklh yg br ni.. Br bp kali makan period then terus lekat.. Ape2 pn slh 1 ikhtiar.. Sy berurut dengan makcik bidan kg NGO berdaftar dengan Kementerian kesihatan..

5y ago

Gemas..Mak Siti.. Kalo tny call klinik kesihatan gemas pn dorg tau.. Tukang urut ni kalo urut untuk hamil ade namanya.. Lupe plk.. 😅

Saya pernah..hritu kaki terseliuh jumpa lah tukang urut sekali mak tukang urut ni bidan..dia kata urat peranakan sy ni tak okay..so alang2 urut stu bdan..urat kat kaki..lepas keguguran buln 4 sy berurut lagi dgn bidan tuh nak bg kuatkan rahim suruh angkat peranakan..alhamdulillah rezeki next month due..

5y ago

Kelantan area pengkalan kubor, tumpat..

Tak pernah, sebab tukang urut jaman sekarang tak sama macam jaman dulu.. Kalau silap urut boleh jejaskan peranakan/rahim kita .. Xboleh main2 pasal rahim,sya nak hamil just minum jamu2 dan makan makanan sihat je.. Insyaallah kalau dah rezeki kita allah akan bagi. ☺

5y ago

Jamu kunyit asam je sis.

Saya berurut satu badan n betulkan kedudukan peranakan awal bulan 11, pastue consume mommahope 1 botol stgh.. Alhamdulillah lekat selpas 8 tahun.. Cuma mgkin rahim belum betul2 sedia keguguran pada usia 12 week..harap2 ada rezeki lgi lps nie.. Insyallah aminn

5y ago

Mudah2an aminnn

Sy nk dpt ank ptama jemuh usaha...xlekat2...lps tu try berurut kat akak ni...alhamdulillah mmg lekat...no 2 eksiden blh lekat sdri...lps no 2 nk dpt no 3 lama tggu 2y stgh xlekat2...g urut trs lekat..no 4 pon g urut br lekat...

sy last ikhtiar sblm pregnant , berurut..2 kali pegi berurut dgn bidan sama, pastu hamil...dlm masa yg sama sy makan jamu kurma dhuha, so xtau la asbab yg mane, rezeki Tuhan nk bg..bersyukur sgt2..😊

5y ago

Alhamdulillah sis. Doakan sy hehe

sy tahun lalu ada p beurut d kelantan... n next monthnya sy pregnant...cuma xda rezeki lg.. sy keguguran.... blh try beurut jg sis.... sy 8 tahun jg la berusaha.....

5y ago

Yeke takpe semoga ada rezeki balik utk dear. Hehe aminn