Berat baby 35weeks

Hi mommiess.. nak tanya, ada tak kat sini yang 35weeks bila scan kat KK berat baby lg besar dri sepatutnya? Sy scan kat KK tadi berat baby dah 2.92kg, doc tekejut saya pn tekejut. Patut berat smacam perut ni. 2 minggu lepas ada scan kat klinik luar, berat baby hanya 1.8kg je. EDD 25/1/23 lmbt lg. Macam mana saya nak kurangkan berat atau maintain kan smpai 3/1/23 ni ye? Sy takut kene ceaser. Boleh share pendapat tak mommiess.. tq

1 Balas

Saya masa 35week berat bby 2.8kg tp doc takda cakap apa. Skrg dah 37minggu anggran 3 hingga 3.2kg sis. Brhnti mkn sblm kul 9mlm sis. Klau lapar bnyakn mnum air msak yaa. moga dipermudhkn. Biasa hjung berat kita xnaik, mmg prgi ke bby

1y ago

Heheheh. Tula saya pon first mom, doc cakap kena kawal makan. saya pelik timbng tak naik naik. Tp selera mkn mmg xjagala. Lpstu bila scan sndri terkjut. Hehehe. Moga diprmudhkn yaa.