Tanda bayi cirit birit

Hi mommies...nak tanya...macam mana yg dikatakan baby cirit birit ye? Skrg baby sye umur 3bulan.. campur susu, BF + FM (lactogen).. Kalau baby berak sehari dalam 4 kali macam tu dlm jarak masa berjam² (pagi, tgh hari, ptg, malam).. tu kira cirit birit atau normal? Tekstur najis cair, warna mustard, kuantiti kadang sikit kadang banyak..

1 Balas

kalau dah berhari dia mcmtu maksudnya cirit birit la tu, biasa baby berak sekali dua je sehari