Result minum air gula

Hi mommies❤️ Nak tanya, semalam saya ada minum air gula lepas kali kedua ambik darah nurse suruh balik terus & makan. Sampai ke harini takde khabar berita dari kk, maknanya result gula saya ok ye? Tq so much☺️ #firsttimemom #firstbaby #ingintahu

19 Balas

kadang lmbat kluaq result tapi selalunya akan amik masa smpai 3@4 hari tetapi tu anggaran mereka ja .. n kalau kata diorang tak contact awak sampai hari yg awak perlu pergi check up that's mean result gula awak okay n tak dk msalah .. tetapi klau ad mslah bru diorang akn cmtact awak sebaik sja result kluaq so don't worries okyy ..

Kdg ade jugak yg lambat sis.. kena berwasapada .. makan tetap kena jaga.. mcm sy hritu, balik rmh lps minum air gula terus melantak nasi 2 kali menambah. Sbb lapar sgt kan puasa.. naahh, skali ptg tu jugak nurse call kate sangkut🤣 skrg pun dlm pantauan doc, kena buat BSP ..

1y ago

betul permkanan ttap kna jaga even result gula okayy .. bnda manis klau bleh kurangkann .. n lebihkan kpda pemakanan yg lbih shat bnyakkan mkan syur-syuran dan buah-buahan dan jgak krap jgak kna mnum susu ..

Kalu di tempat sy, nurse akan bagi tarikh siap2 untuk minum air gula dan temujanji jumpa doc. Masa jumpa doc baru taw ok ke tak result bacaan minum air gula. Macam sy, hari rabu minum air gula. hari jumaat minggu tu jugak jumpa doc. Selang 2 hari je. Alhamdulillah result sy ok..

saya xde pengalaman kne minum air gula smpai hari bersalin pun xde rekod minum air gula btw sis tetap jga mkn..air masak sehari saya minum dlm 8Liter mmg jnis sy dahaga betul time pregnant aritu..🤣🤣 urine pun oky je..

Mcm sy aritu ingatkan lega la xde call dah smngu..ngam2 ckup smngu ptg tu nurse call ckp sngkut gdm adoiii.. down kejap.. tapi Lepas join class dietitian smua ok la.. skrg duk hdap buat BSP la 2 mngu skali

bg masa seminggu untuk kk..klu xde berita,call tny nurse. kdg klu result okey je dorg x inform pape..klu dorg call tu ada laa yg x okey.pape pun slalu la follow up nurse.

kdg2 lambat awak. kdg2 nurse terus call je. tapi kalau smpi next checkup xbgtau tu inn shaa allah okay tu. xpon nt next checkup tnya je nurse kk.

Mcm sy pula 3 hari lps minum air gula nurse bagitahu result minum air gula sy alhamdulillah normal cuma kena kawal pemakanan je..

kadang ada yg tempat, next checkup baru bgtau. tapi selalunya kalau dah seminggu dua takde info tu, in shaa Allah result normal

biasanya 3-5 hari bekerja…macam saya seminggu la jugak baru tau sangkut 🫢🫢🫢 inshaAllah baik2 aja tu