camne nak kira gerakan baby nie? #makconfius

hi mommies.. nak kira gerakan baby tu dr pukul 9am tu..kalu ade gerakan stiap minit tu kira 1 gerakan ke..or kena dlm 15-30 minit kalau ade gerakan banyak kali pun kira 1 gerakan aje ke cmne? mcm now every 5-10 minit ade je gerakan kuat n slow kt perut..kalu nk ikut yg ni..dlm masa 2 jam dah complete 10 gerakan.. nurse ckp if baby tlampau byk n aktif gerak pun tak normal..tak byk gerak n xcukup 10 gerakan pun xnormal....i feel my baby active sgt coz baby boy kut ?.. #1stpregnancy #29wks #babyboy

2 Balas

Yg nurse gtau. Ambil gerakan yg besar. Contoh baby pusing dan tendang. Kalau dlm masa 10 ke 15 mnit msih ada gerakan lain tu kira 1 gerakan je.