Breastfeed

Hi mommies,i mmg direct bf + pam . Tp still rasa penuh smpai menitik susu . Selalu baca after pam breast rasa kosong/lega . Tp saya tak. Saya pakai breastpump spectra corong mula2 28mm tp sakit then saya tukar 24mm . Tp still rasa penuh . Ke saya salah corong atau cara . Ada sesiapa boleh tlg saya ? Breast rasa penuh sentiasa .nk kosongkan pun tak tahu dh mcm mne .

2 Balas

Hai mommy. Alhamdulillah rezeki anak. Saya pernah alami masa pantang dan menjangkau anak lebih kurg 4 bulan. Cuba puan tengok corong tu sesuai tidak dgn saiz areola. Jika sesuai mungkin puan boleh tadah susu dengan silicone milk collector. Dan jika rasa sakit boleh cuba perah guna teknik perahan marmet (doc yang ajar saya) puan boleh google teknik ni. Moga dipermudahkan ya. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

tu tanda sis banyak susu 😍 rezeki tu bukan senang nak dpt bnyk susu