DAFTAR ANAK JPN

hi mommies/daddies👋🏼 mohon lalu nak bertanya, saya #firsttimemom dan ini #firstbaby saya.. tapi status anak saya ni luar nikah.. alhamdulillah skrg dah nikah dgn bapa kandungnya.. cuma nak tanya proses daftar anak nanti mcm mna ya? zaman skrg masih kena bin/binti kan Abdullah juga ke?? dkt sijil lahir anak bahagian maklumat bapa tu nnti mcm mana? harap dpt menjawab soalan saya🙏🏼#ingintahu #pleasehelp

13 Balas

Biasa jpn akan tgk kalau baby keluar after 6 bulan lepas kita kahwin insya allah boleh bin/binti nama bapa dia😇 kalau belum genap 6 bulan kita kahwin anak akan di bin/binti 99 nama allah🤗 nanti di bahagian bapa pun akan diisi☺️ insya allah tkdek pape semoga dipermudahkan urusan sis🤲🏻

ye sis. kena guna abdullah. nanti masa dftr awk kena pegi sekali sbb ada bahagian nak kena guna cap jari awk, yg ni khas utk anak2 yg x sah taraf sbb sye penah call jpn tye. nanti masa discharge, nurse akn bagitau nk isi borang mcm mne. kalau awk krg faham boleh tye nurse, atau call jpn.

6mo ago

macam mana sis daftar jpn anak? boleh bin kan ayahnya ke?

saye ank first macm sis ,org tuh suh pilih name2 rasul .so saye pilih abdul fatah sbb hmpir2 dgn name ayahnye .dlm surat beranak nye pun ade name ayah nye kalau kawen dgn ayah kandungnye ..jngn risau ..cume bin je lain ,sye kawen pun mase bby dlm prut dh 4 5 bulan mcm tu ..

Kawan sy cm awak jugak.. tapi anaknya berbinti kan bapaknya tu.. nikah masa kandungan few months

1y ago

Semoga urusan puan anon untuk mencari ex husband dipermudahkan ya. Sentiasa kuat dalam hidup 💪🏻💪🏻💪🏻

ibu kena hadir utk daftarkan anak. masih bin/binti Abdullah. maklumat bapa akan dikosongkan.

1y ago

Cuma bin je lain kalau baby lebih 6bulan

kalau macam saya maklumat bapa ada dan baby saya hanya letak nama dye je. takde bin/binti

baik direct tanya jabatan yang berkenaan. jangan tanya sini untuk elakkan salah faham.

kene bin or binti abdullah ataupun guna 99 nama Allah ok

1y ago

Boleh , lebih 3 bulan kandungan je tkbole membin/bintikan ayah nya

tak binti atau bin abdullah @ boleh pilih 99 nama tu sis,

hi sis. mcm mana urusan pendaftaran anak. dah settle ke?