baby 6 bulan demam

hi mommies,,,ada x tips utk kurangkan panas badan bby bila demam ?? x sure bby demam tumbuh gigi atau demam lps cucuk,,,blh kongsi tips x 🙏🏻 kesian tgk bby x selesa,,x larat 😢 #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu

3 Balas

saya gunakan koolfever for baby kalau baby tak terlalu panas. ada satu kali kepala dia panas sgt selama satu hari, trus dapatkan ubat rekomen dari pharmacis di Caring. satu kali mkn ubat je trus da ok. saya rasa paling penting monitor kepala jgn terlampau panas, takut kerosakan otak... ada pernah berlaku dgn saudara suda.

2y ago

masyaAllah,,,ok2 tq sis komen dan pesan 🙏🏻

baby demam check suhu kalau 38'c bawak klinik terus amek ubat ye, then pantau sejam sekali check suhu dia, pakai coolfever utk baby, boleh basahkan rambut dengan air asam jawa ,siang kerap kan mandi dengan sebesen air lemon, insyallah cepat suhu baby turun nt 😊

2y ago

alhamdulillah,,,tq sis

Awak boleh tuam dgn air untuk hilangkan panas. Atau letak coolfever. Lg better awak bw pergi klinik. Dr akan bg ubat demam. Selain tu, make sure awak check suhu baby juga, kalau over 38 degree, kena cepat2 pergi klinik.