Rahim terbalik

Hi mommies,ada tk mcm saya bila scan 5w mcm tknmpk sgt rupanya rahim terbalik..doktor tekan kuat wktu nk scan bgi nmpk. belah kanan rasa sakit bila doktor tekan utk scan tu. belah kiri ok je. ada tk mcm saya? first time ni bby. just nk tambah pengalaman

Rahim terbalik
2 Balas

Sy pun rahim terbalik (retroverted uterus). Check masa 12 minggu baru nmpk ikut scan kt perut. Sebelum tu mmg doktor scan ikut bawah (transvaginal) utk nmpk jelas ukuran apa semua. Mmg sakit sbb doktor tekan bebetul nk cari kan. Lepas ni minta scan tvs lah klu nk nmpk jelas.

3y ago

alhamdulillah hehe jaga diri bebaik ye

saya pown terbalik, masa 4 mggu mmg xnmpk.. 6 mggu scan tvs, 8 mggu pown tvs.. 😅

3y ago

mmg mcm tu sbb kecik sgt lgi.. scan tvs nie dlm RM90 ke ats ikowt klinik