20 weeks pregnant with low hB

Hi mommies. Ada tak mommies kat sini yang takut nak puasa sebab low hB? Semalam cuba puasa, tapi badan rasa lemau je. 🥲#pleasehelp #pregnancy

1 Balas

Saya low hb dan dah tersenarai sbgai anemia. Hb maintain 10 lebih je kandungan dah 32 weeks. So far smlm okay puasa baby ada gerak tapi tak aktif sngt mcm sblum ni, dia gerak halus je tapi ckup 10 gerakan alhamdulillah. Lpas berbuka terus dia aktif hahaha. Saya cuba jgk berpuasa sbb wajib kan org kata. Tapi doktor ada ckp kalau tak larat mcm nk pengsan ke apa baby pon langsung tak gerak teruskan berbuka🥰

2y ago

Terima kasih. Kali ni rasa lain macam sikit, mungkin sebab dah makin berumur agaknya. So far, baby ada je rasa gerak. Cuma kita je la risau sebab hb low tu kan. GDM lagi. Semoga dipermudahkan urusan kita semua ye. 💖