#first time pregnant

mommies² semua, apa sebab dia yg kita kena mnum air gula? satu lagi, zincofer ni kalau xpyh makan boleh ke ? ada cara lain x ? tapi sya xde kurang darah lah, negatif je. dr cuma sarankan sya makan zincofer je tkut storage x ckup nnti ..

1 Balas

Minum air gula tu cuma nurse n doc nk pantau jika ada kencing manis (GDM) masa pregnant. Kalau x boleh mkn zincofer minta kk tempat awak check up tukar vitamin lain. Biasanye dorg akan tukar obimin n etc. Kena juga mkn ubat tambah darah nie. As baby makin membesar die perlukan darah byk, n kita kena top up la darah tu. Kalau x nnt masa bersalin takut ada komplikasi kurang darah atau tumpah darah.