Sakit badan belakang

Mommies2, kandungan sy dah 7 minggu lebih. Sakit belakang sampai tak boleh baring. Baring kejap je pastu tak selesa. Mual, pening & muntah jangan cakap la macam mana 😭😭😭 seksa sgt. Ada tips tak nak legakan sakit belakang? #bantusharing #pleasehelp #1stimemom

2 Balas

Saya lipat kain bg support blkg pinggang.. klo bantal mcm besar sgt, kain just nice jek.. lepas tu tuam blkg bdan n paha dgn hot pack elakkn kawasan perut.. tdo lena selesa panas2 walaupun beraircond. Nk elakkn mual make sure perut jgn kosong, mkn jek buah atau makanan yg awk boleh makan.. klo alah dgn bau makanan boleh try bubur kosong atau sup yg awak boleh telan.. bykkn mkn buah epal hijau ke merah klo lgsg xboleh telan mknan.. klo perut kosong tu yg buat kita mual dan muntah.. trimester pertama saya mcm ni, bila org bg tips sye cbe buat mmg xde muntah dah, loya jek bila ada bau makanan contoh mcm sambal ke goreng2.. jd sye cbe mkn makanan yg xde bau mcm bubur kosong, salad sayur, salad buah, bihun sup kosong, apa2 yg boleh bau dan telan walaupun xbyk..

3y ago

Ooo saya pun mkn byk buah jambu sbb faveret.. rupanya jambu sgt bgus utk preggy mom.. elak buah tajam2 mcm nanas.. senang cerita masa nak beli buah tu mesti sye gugel dlu buah ni boleh mkn x utk org mengandung.. sye ada history miscarriage lepas makan certain makanan.. jd mmg kali ni trauma nk mkn benda bkn2 or makanan yg bercuka..

letak bantal leper or lipat kain tebal skit then support blkg bdn mse tido.. adjust smpai selesa