Pantang larang

Hello mommies2 ..ada pernah dengar tak or terjadi dekat mommies2, orang2 terdekat suruh elakkan beli tilam, bantal, katil baby..dah lahir baru beli Kenapa ya? Sebab saya kalau boleh nak beli sekarang sebab pembelian secara online murah lagi daripada beli kat kedai . #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #8monthpreggy

22 Balas

Ya ke. Saya bulan 5 dah mula beli barang baby. Takut nanti trimester ketiga, tak larat nak shopping jalan banyak banyak. Kalau ada sale, beli je. Boleh jimat sikit.

xpenah dgr plk.. First time ni.. 😅.. mmg sy beli awal2.. excited anak sulong plk tu.. lama kawen baru dpt.. semua la nk baru.. doa yg baik2 jela

3y ago

kan.. tp sy ade cter kat suami.. katenye.. org2 tua dulu.. dia takut meroyan kalau beli awal2.. bmbg jgk tkut ape2 jadi.. mgkin blh jadi.. mgkin tu la kot.. wa ahu alam

Suruh diorg sponsor lah kalau macam tu 😂😂 Ingat org lepas bersalin ni ada masa ke nak fikir tu semua.. Sebelum bersalin lah nak settle apa yang patut..

Kalau ikut mak sy kata, sebelum 7 bulan jgn beli apa2 lg. Pantang org tua takut jd apa2. Tp masuk 7bulan dah boleh beli sikit2 x de masalah

Baru je beli katil & tilam baby td dkt shopee. Murah dlm rm200 je dpt full set huhu xtahu pulak xboleh beli awal.. nanti baby nak tido mana 🥲

3y ago

ada link tak? nak juga beli

klau org dlu2 la..klau org skrg x..biaselh org dlu kn bnyk y dieorg pntang.dieorg pk biar ank tu selamat lahir dpn mate dlu

xprnh dgr pula , kalau sya mmg beli awal sbb trus nak guna kan.. 😄

Da 8 bulan bole da beli klau bawah 8 jangan . Kata org tua laaaa

never heard. pantang nenek moyang dr mane lak tu.

jangan dengar cakap orang , beli je dulu sikit²