Baby masuk laluan

Hi mommies yg berpengalaman, kalau kepala baby dah masuk laluan .. dalam masa brpa minggu baby keluar ? #anakfirst #ingintahu #37weeks

8 Balas

ank yg ke4 ni 37w dh trn msuk laluan tp blom lg nk kuar, now dh 39w3d.. nk cpt rajin² la brsma dgn suami n pancut dlm, cpt la bukak laluan tu.. cr posisi yg sesuai.. sy mmg xdpt dh nk brsma ats sbb brbdn gempal n perot pn bsr sgt, xdpt nk imbang bdn dh 🤭

Sy skrg 32 minggu kepala baby dh masuk laluannya. Jalan pun mmg tkangkang mcm itik. Sakit juga bahagian bawah peranakan. Rasa terbakar. 🔥😂 Tp semuanya normal sbb baby & badan kita sdg bersedia nk ke fasa bersalin. 🥰

Sy 35w klau bby gerak rsa mencucuk kt ari ii..bngun nk brjln kdg ii rsa berat..mcm nk trkluar kpala..normal jk kn??

Biasa mmg awal da masuk laluan. Tapi belum tentu bila nak keluar juga. Mmg kna tnggu turun tanda.

2y ago

doakan saya dipermudahkan urusan bersalin.. tak sabar nak jumpa baby hehe

sy 31weeks dh msk laluan, skrg 36 weeks baby srnok lg ddk dlm perut..

2y ago

hee semoga dipermudahkan urusan kita bersalin..tak sabar nak jumpa baby .. ni asal malam je baby bukn main aktif lagi ..😂 tgh main puas² agak ea

Xtentu sis,,, biasa 38 atau 39 cmtu lah .

2y ago

Kalau kerap mengeras atau sakit2 dekat bawah tu xlama la tu sis heheh,,bnyk2 berjalan,

seminggu dua mcm to... sy hri to dlm seminggu

2y ago

ye , semoga dipermudahkan urusan saya bersalin .. tertunggu² tak sabar nak jumpa baby .

kdg 37@38 weeks

2y ago

36week bby dh masuk laluan,skrg 37w