Sakit ke czer

Mommies yang pernah czer mse lahirkan baby sakit ke ? Sush tk jaga pantang?😫

1 Balas

pengalaman dr kakak dgn adik sy bagitau time ceaser kita tak rasa sakit. sebab kena bius. selepas ubat bius habis dn kita bangun nk g toilet tu baru rasa sakit. cara jaga awak boleh follow fb doctor imelda balchin pakar o&g. doctor ada share. inn shaa allah awak follow awak tak stress. posting tu awak kena search sebab dh kebawah. sama juga mcm kita beranak normal. ada setengah mommy experience dia doctor jahit hidup2. mcm sy haritu sbb hmpir kena ceaser tp baby keluar normal dlm bilik operate. sy kena bius. jadi sy cuma rasa sakit masa dkt part last doctor jahit tu. sbb ubat bius dh habis. mmg bergegar katil jugak la sy genggam tunggu part last doctor jahit tu. sy 2nd degree tear. so conclusion dia semua sakit awak. xde yg tak sakit.

1y ago

betul sngt to..klau jaga elok2 bagi sentiase tempat czer to kering..jngan biar basah takut ada jangkitan kuman,jngan terlalu lasak risau terbuka,buat santai2 je mula2 mmg sakit,bila kita dh thu mcm mne nk kawal bgerak rase sakit to insyallah semuanya 👌 OK... sy pun bakal czer kli ke 3 awal tahun depan 🎈 semoga permudahkan urusan kita semua amiin