High Demand Baby

Mommies yang ada high demand baby, jom share waktu tidur anak2 mommies. Saya first time mum, anak saya high demand, dah 7.5 bulan tapi still susah tidur. Letih sangat sebab saya bekerja dan tengah preggy second baby 17w. Share experience dan tips pls, mommies?

1 Balas

sama la..last2 jadi dah terbiasa dah dgn rutin mcm tu..sy preggy ank ke 2 time dia 6 bulan. taknak tidur siang, nak main, nak bertempek aje.. bangun tidur 6 pagi..tidur siang sempat mandi kerbau, mkn laju2 je kdg2 30 mins x smpai. malam bangung 3-4 kali nak susu.dgn tgh preggy mmg letih gila ada tefikir buruk kdg2 kt ank ke 2 dlm kandungan..tapi alhamdulillah time passes by..dia pn dah reti berjalan. boleh la distract sikit dgn toys semua, rasa lega sikit dan kurang beban. sy pjj lagi takda org nak bantu lepas balik kerja utk ringankan beban. kdg2 nangis sorg sbb penatt. awk blh la mtk tlg dgn husband/org sekeliling kalau tak larat. sbb pregnant n jaga baby kecik ni penat 😭