Stroller & Car Seat

Hi, mommies! Weekend ni nak pergi beli stroller & car seat dekat TCE Baby Expo. Sejujurnya still taksure brand apa yang okay. Ada survey chicco & joie. Mommies yang pernah pakai this brand or ada lagi yang elok boleh suggest and share feedback tak esp nak pakai lama even mahal sikit. Plus, infant carrier perlu ke sebab mostly boleh pakai kejap je kan. #advicepls

3 Balas

Bagi sy TCE tu x murah pun sis, depend pd sis laa.. Sy Lastly beli kat shopee 😂. Sy beli carseat joie Gemm. Kat shopee ada sale masa 9.9.. Tu infant carrier. Sebab nanti senang nak angkat skali ngan carrier. Depend on individual. Stroller xbeli guna abg dia punya jer. Sy beli compact aldo. Sy Sgt suka stroller nie, boleh buka & tutup sbelah tangan sambil dukung baby. Abg dia punya sy beli carseat halford. Isofix & boleh adjust height sampai 7-8y x silap sy. Nie pun beli kat shopee.

i beli cs sweet cherry yg hat isofix. boleh pakai sampai age 6 to 7 x silap hari org tu kata. dlm rm699 gitu je. sekali beli jee. xyah beli byk kalii. infant carrier x perlu pon kalau ade stroller. stroller crik yg sampai age 4 pon ok. sbb selalu anak dh dpt kaki, jrg nak duduk stroller. selalu stroller tu jadi tmpt ltk brg je kalau bwk keluar. budak nye nak jalan sendiri.

2y ago

sye beli je. sbb stroller boleh guna sampai age 5. lagi 1 nak bwk bby pegi checkup senang. dh ade stroller. x perlu nk dukung. newborn x boleh pakai bby carrier kt bdn tu lgi. sbb tulang dia still lembut lgi. nnti dh 6 7 bulan bru boleh pakai. so sng ltk dlm stroller. nak keluar jalan sng, nak pegi beli brg dapur sng xyah nak dukung2.

samala kita. target nk beli stroller, car seat, breastpump & babycot kalau ada. sambil2 survey harga nk compare dgn shopee. semoga dipermudahkan 😇