Sakit perut seperti sengugut

Hi mommies, tumpang tanya adakah normal pregnancy usia 8 mggu, kerap sakit perut memulas seperti sengugut? Ikut pengalaman pregnancy pertama dan kedua tak pernah macam ni. Boleh tahu? #ingintahu #bantusharing

7 Balas

petua orang tua2 pakai bawang putih selalu kalau nak tdur da kasi sapu talapak kaki dengan bawang putih talapak tangan sbb ada benda yang kita tak nmpk suka janin dekat dengan kita ada juga memang kalau rahim Pertama DPT bayi maksud aku mengandung anak pertama rasa memang MCM to

Awal pregnant sy pun selalu sakit perut memulas2... Sy refer Dr kat kk & Dr swasta, dua2 ckp normal... Perut tgh nak stretch blk, ibarat dh lama x exercises Dr ckp.. Tp klu sakit berterusan kena bgtau Dr... Haritu pun Dr kt swasta scan jgk, takut kandungan luar rahim..

Saya pun lusa masuk usia 8weeks..punggung rasa lenguh,ada rasa sengugut sikit tapi sangat2 light,macam manja2 je dalam 20mins then dia back to normal..cuma punggung tuu memang lenguh je lah,sampai rasa malas nak buat semua benda haha😆

4y ago

Kan takde mood nak buat apa kerja 🥴

sama mcm sy.. tp xkuat pun sakit tu just sakit2 mnja, so sy bykkan rehat je then okay

kalau sakit terlalu kuat trus pegi klinik sis

slgi xkeluar darah tu normal je sis...

bahaya juga kalau kasi biar