Pergerakan baby

Hi mommies sye nk tau mcm mne nk tau baby gerak ye rase mcm mne ? Sye skrg dh 17 weeks 4 days . Anak first jadi xpernah rase lagi hee

4 Balas

Sy mula rasa bby kick 18minggu . Itu pun slow sgt2 . Skrg dah otw masuk 20minggu lagi kuat rasa dia kick . Rasa mcm mana tu ssh nak gambar kan . Tapi awak perhatikan gerakkan bawah pusat . Sebb kedudukkan bby masih rendah lg . Kalau 20w ke atas dia akan naik paras pusat . Ni dokter yg ajar sy

1y ago

Ouh yekee . Tapi sye rase mcm ngilu ngilu mcm tu dekat bwah pusat tu . Kdg rase geli geli xtau nk explain mcm mne haha

awal lagi tu puan. kalau Sy 20w baru start rasa mcm ada benda dalam perut. awal2 tu mcm pelik tapi semakin baby besar, makin best pulak.

Saya rasa gerakan bawah pusat, macam "pop pop". #17W2D Nak rasa kuat-kuat awal sangat.

1y ago

sy 17w 2D kdg rasa mcm geli²...mcm ada gerak2 kt bwh perut...

sama la saya pun 17w 4 days belum rasa ppe jugak huhu