Susu badan kering

Hi mommies, sy selama ni x da peluang nak direct feed anak sbb baby dh sedap puting botol, jd sy cuma pam susu sj utk bagi dkt anak. Cumanya lps sy habis pantang 44hari, anak meragam teruk setiap malam, najis pun warna hijau(org kata normal), masa tu anak minum susu anmum + susu pam sy. Tp lebih banyak minum susu fm. Jdnya sy terlalu burn out sampai dh x pam susu. Lps 2 minggu, anak masuk 2 bulan, sy tukar susu kepada dupro alhamdulillah najis dh jd warna kuning, anak pun dh x meragam. Cumanya bila sy nak start pam susu balik, susu sy dh xda, mcm awal awal bersalin dulu. Rasa down sbb xdapat nak bg susu badan dh, takut anak x membesar dgn baik. Sy nak minta pendapat dan kata kata semangat dri mommies2 yg fully fm. Mcm mana nak bg hilang rasa bersalah dlm diri ni ye

1 Balas

sis tak nak cuba relactation? boleh nak trigger susu tu keluar semula, and boleh nak ajar anak dbf balik. tapi ada cara dia. if nak, consult dengan lactation counsellor. nak buat sendiri pun boleh, tapi kena study and semangat kena kuat.