makan sayur mentah

hi mommies, sy preggy alahan yg terun makan je muntah makan ke muntah, sy try n error makanan, sekarang tekak saya boleh terima carrot dan timun makan mentah mentah camtu je..bahaya tak? sebab sda dgr tak bagus makan makan mentah kan utk kandungan #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

1 Balas

Mentah yang tak elok tu untuk makanan yg perlu dimasak. Ayam/daging/telur/seafood etc. Sayur dan buah tak perlu. Memang lagi elok makan yg fresh asalkan dah basuh bersih bersih. Awal kehamilan saya banyak makan buah dan sayuran salad fresh camtu je takde masalah pun ☺️

3y ago

ya betul..jangan lupa bersihkan dengan air garam.. awk musykil, rujuk dr ya.. semoga baik2 shj..