Susu formula utk newborn

Hello mommies.. Sy nak tanya, susu formula apa yg sesuai utk newborn? Anak kena jaundice, skrg dah 2minggu lebih 😭 mak mentua suggested ambl susu tepung.

24 Balas

Anak sy pon sama prolong jaundice.. Skrg dia dah 25 hari masih ade kuning tp makin turun dari 215 ke 140 skrg.. Cara sy, sy pam susu bdn 2oz untuk tiap kali 1 jam lbh..

ambik susu kat saya sis ... saya ada similac step 1 dan s26 gold baby tak sesuai tp dh bukak dlm bekas sy simpan nk buang sayang ... mana lah tahu ngam ke untuk sis sy duk pj

4y ago

Sis jual ke susu s26 tu ?

Utk smntara ni klu baby tngh bf mknan apa yg sis mkn kna jg jgn mkn bnda2 pns.. Kerap kn susu baby 1jm or 2 jam skli.. Klu xckup susu bdn topup susu fm

Susu bdn sis kurang ke? Sy rasa xperlu la susu formula klu ada susu bdn. Cuma kena kerapkan menyusu je. Klu baby tdur, kena gerak utk mnyusu.

4y ago

Ala yekee..hm semoga dipermudahkan utk awk.

saya sis pakai susu lactogen langkah 1 campur dgn serbuk mutiara alhamdulillah 3 hari je p hospital check😊

1y ago

alhamdulillah anak saya sihat shj

bgi susu frisolac sis, sy dlu doc suggest kan susu tu.. skrg umur anak dh 5 bulan, berat pun cntik 7.5 kg

4y ago

Alhamdulillah

haa saya pun ada mandian herba untuk jaundice boleh dtg ambik dng susu sekali

hi sis,bgi mnum ssu dutch bby pn blh trunkn kuning..dlu kuning bby sy pn tnggi

4y ago

sy bagi susu mamex alhamdulillah kuning dah hilang

sy susu formula frisolac step 1..bagus

4y ago

harga psaran dlm rm71.90 1kotak 600g