Pedih ulu hati, tekak rasa panas

Hi mommies, sy masuk 27 minggu ni setiap kali makan ja akan rasa macam penuh sangat2, lepastu rasa nak termuntah balik makanan, tekak rasa panas & pedih. Sangat tak selesa sbb setiap kali makan jadi macamni. Ada mommies yg sama kee macam ni ?

5 Balas

Saya pedih ulu hati sampaikan tiap kali makan mesti akan muntah. So saya consult dengan doktor, doktor cakap tu normal and then doktor bagi ubat gastrik untuk kurangkan pedih ulu hati saya. Better sis consult dengan doktor, mungkin dia ada solution

sy penah kne..x boleh tido woo.. sakit sgt rsa lpastu dgn bby nye aktif..sy rsa sbb sy mkn pedas..bby pon mcm tak selesa..bile sy stop mkn pedas bru ok

samala saya…since 20 weeks dah mcm tu. makan tak pedas pun sama jugak. try minum gaviscon or makan ice cream

sy pun sama , tekak rasa macam pedih2 panas gitu .. taktahu napee . dsebapkan makan pedas kee .. hmm

8mo ago

Sy pun tak pasti. Sy tak makan pedas pun jadi jugak macamtu. Sakit sangat tekak ni, perit pedih. Nak baring lagii pedihhhh autoo rasa nak muntah. Hm

sama sis .. sy ada makan yogurt boleh kurangkan sikit pedih tu