Induce experience

Hi mommies sy dah induce masuk belon pkl 11 pagi td tp sampai skrg 4pm still takde rasa contraction. Memang induce pun akan kene tunggu lama ke? Boleh share experience.. tq

6 Balas

yup.. sy 25/10 admt. 26/10 induce prostin (7am) no contraction. ptg tu induce lg prostin (5pm) no contraction jg . 27/10 induce belon plk (7am), lps bbrp minit adala skit contraction tu smpai jam9 mcn tu kot .lpstu dh takdak apa and belon tak jatuh2 juga huhu😂. next day 28/10 buka belon sekaligus pecahkan air ketuban (730am), + waterdrip. sakitnya dari jam ke jam sakit teramat ya smpai nk trcabut besi katil tu sy genggam bukaan masih 4cm tp teruk sakit tu i thought waterdrip tu yg bt contraction berganda haha. but ctg tak cantik jam1pm, so i got emergency czer. mybe depends pada org la kot kesan induce tu. ada yg induce dah terus turun tanda..

Hi, pengalaman sy 2x bersalin merasa induce drip. Yg sulung sekali drip terus ada bukaan tp lama almost sehari baru jalan buka sampai 5,6cm. Pagi induce, Esok pagi baru masuk LR. Contraction ada dan sgt2 kuat, sgt kerap No 2 kalini juga induce drip terus di LR dari pagi jam 8 tapi bukaan masih sama dari awal no progress selama 9 jam saya menahan sakit contraction but still poor progress. Walaupun 3 botol masuk ubat induce pada hari yg sama. Akhirnya ditakdirkan bersalin czer

Saya kena induce belon hari tu seharian contrction kejap je, esok ye doc nak bukak belon dah jatuh sendri, tpi bukaan 3 je. Patu doc induce ubat masok kat vgina, ha lps 5 jam baru rasa sakit contractn 8/10 . patu check 5 cm tolak LB pstu bby xsbr nk keluar ha amik laju je macm air bby keluar 😅xdan nak bius semua kelam kabut trkjot 5 cm keluar just doc potong skit je

sy induced belon pkul 8pg.. pkul 6ptg hr yg sme dah contraction kuat n belon dah keluar.. cek bukaan dah 8cm.. terus tolak LR.. pkul 8pm slmt bsalin.. dlu mse induced drip 1st baby stuck kt 4cm je.. last2 kne e-czer..

ya. sy induce belon rasa mcm senggugut kejap2 je. lpstu senyap smpai la dktr dtg buka esoknya. bila dh buka belon, jln dh 4cm. sy rasa contraction yg btul2 masa masuk drip dkt LR

saya pun kna masuk belon 22 nov bru ni.. lps msuk belon tu mmng trus rsa contraction.. 23hb tu time mndi dia kluaq sndri .. check bukaan dh 4cm