Gdm on ubat

Hi mommies, sy bru ja kena suruh on ubat dh. kalau makan ubat tu mmg tkda effect dgn baby kan ? sy risau. dr bgi ubat pun sbb gula sy pagi tinggi 5.2 #firstmom

7 Balas

5.2 xtinggi mana sis .. maybe ada sbb lain doc sruh start ubat .. yups jgn risau, ubat ubatan yg doc bg, mmg selalunya bersesuaian dgn preggy mom 🙏🤗

saya pun gdm on ubt jgk,metformin selalu mkn 2 biji Lps tu kena tambah lg 2 biji sbb x monitor gula...kelmarin p kk doktor bg ubat zat kalsium dgn cair darah...

doktor bagi metformin kan? jangan risau takat ni ubat tu selamat untuk orang preggy. makan je ikut arahan doktor and monitor gula macam biasa.

saya kne makan 2 ubat metformin 2 ubat zinconfer alhmdulillah bby okkk ja sepanjang mengandung.

Dr akn bg ubt yg slamat utk mak & anak.. jgn rsau.. klu x mkn ubt lg mbahayakn ksihatan mak n anak..

Saya kena makan metformin jugak 2 biji sehari dan dah selamat beranak 😅

Sy diabetes dan pregnant.. doc bg metformin dan insulin. Inshaallah selamat

4mo ago

Sama la. Setiap malam metformin 2 biji insulin 14 unit dan Sy first mom. Mula mula sedih juga tp lama lama dah berdamai dgn takdir 🥹