Recommended Milk Booster

Hi mommies, any suggestions for good milk booster? Already tried Mamom and Moeder.. Only can up to 5 oz per session..

2 Balas

sebelum milk booster, try dulu : 1. kerap df baby 2. skin to skin method 3. minum byk air suam. 4. urut / marmet 5. Pump / power pumping 5 langkah utama ni tuk stimulate demand. key die demand n supply. kalau bende basic ni x apply dulu, milkbooster ape skalipun mmg x jalan. ni tips sy dpt + pengalaman sndiri. sgala horlick, oats, ubi dll pun x jalan. sy tru power pumping, susu meriah sampai skrg. dan paling penting, jgn try product milkbooster konon2nya pekatkan susu la. cuma jaga pemakanan dan tempoh pump / nursing dan tuk dptkan more hindmilk rather than foremilk. boleh follow page Happy Breastfeeding Malaysia + Noorfazila bt Abdul Rahman utk dptkan ilmu pasal breasfeeding.

4y ago

Mommy, saya nak tanya. Baby saya baru 35 hari, saya pun x direct feed baby sebab 1st dah dah bg botol since susu badan hanya ada pada hari ke 2-3 mcm tu + nipple pendek. Tp sy still try n baby menangis, mcm anak puan harlina tu 😊. So sy pump tp x consistan. Sy nak tny, kalau sekarang sy try consist pump setiap 2 jam, ada harapan utk byk kan susu? Kadang2 walaupun sy pump selepas 4 jam atau lebih, susu sikit juga. Kalau 2 jam sekali nak dapatkan 1 ounce pun susah. Tu pun 1 ounce bila pump dua2 belah. Boleh mommy bg cadangan? Terima kasih 😊

@ardilla kuat x kuat kena jugak sebab keja.. Rasa nak berhenti tapi nak tolong suami..