Baby Alergik Susu Tepung.

Hi mommies, any suggestion susu tepung for baby yang alergik tepung susu? Been tried s26,dutchlady,enfagrow. Semua tak sesuai. Any elsw susu yg boleh disuggest? Sebab susu badan dah kurang 😭 baby 11months old now #ingintahu

8 Balas

Mostly susu FM yg puan mentioned tu ada lactose. Pepejal / dadih susu sumber lembu. Perhaps your baby is lactose intolerant. Cuba bagi susu kambing or soya. Yang ni tak ada lactose. Susu kambing ada jenama karihome, jenama bumiputra pun ada tapi sy lupa plak jenama tu.. Susu soya ada jenama dupro, isomil etc

enfagrow bkn utk bby setahun keatas ke sis??.. patut bg enfalac.. setahu sy enfalac step 1 0-12m,,,step 2 6-18m.. enfagrow step 3 1-3thun.. 4thun n step 5 5thun keatas... sis bg mnm yg mna??

Alahan laktosa atau susu lembu atau gula tambahan kot? Dapatkan bimbingan daripada kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan untuk pengeluaran susu badan yg cukup ya.

1y ago

Sama-sama

saya dlu pom susu dada drop..sya try bg susu kambing dlu..jenama rayyan tak silap..boleh try search tiktok ke fb..lps tuh bru tukar susu dutchlady n fernleaf..

Hi sis kalau baby sis nak try karihome (susu kambing) boleh beli dkt saya. RM40 je.. Baby saya tiba2 tak boleh accept pulak.

1y ago

@tiara baby awak kerap directfeed tak. if kerap susu badan awak xkn berkurang. sebab sentiasa ada permintaan dari baby awak, maka pengeluaran susu bdn awak xkn berkurangan. melainkan baby mmg jarang hisap susu bdn yes susu akan drop

cuba awak refer link tiktok ni panduan pemilihan susu fm dr doctor ain https://vt.tiktok.com/ZS84W6ds3/

1y ago

most wc☺️

baby alergik susu lembu ke? try susu kambing, macam karihome.

1y ago

Maybe. Sb baby dah makan langsung tak keluar alergik apa2pun. Nanti sy try susu kambing pula.. terima kasih bnyak sis

mcm mana tahu susu badan kurang?

1y ago

Sy picit puting air dah kurang