Cara nak hilangkan kuning baby

Hi mommies smua. Nak tanya mcm mana nak hilangkan kuning baby sbb dah 3 kali check up d klinik kuning terus naik. Risau tgk keadaan bby. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #1stimemom

13 Balas

biasa kuning lambat turun sama ada ibu darah O atau breast milk jaundice.. kebiasaannya kuning xtinggi cuma lambat turun.. Cara nk turunkan kuning cuma kerap susukan baby je, setiap sejam or 2jam sekali.. baby akan kerap kencing & berak.. elak jamu2 or makanan panas mcm halia lada hitam smpai kuning baby btol2 hilang..