elak kuning tinggi pda bby lepas brsalin nnti

Hi mommies smua cuba share apa mknan yg kmu amalkan bila hampir2 due untuk elakkan tinggi kuning baby yg bru lahir??

15 Balas

Bykkn mkn kismis dgn kurma... Bila dh 7bln...hri2 mnum air kelapa.. Ank satu & tiga mmg xde kuning Ank no 2..lahir xde kuning. Tp d sbbkn sy mkn jamu pstu bf kn dia. Dia kne prolonged jaundice

Biras sy berdarah O kongsi tips anak dia tak de kuning langsung..mse pregnant 6@7 bln dia da start mnum susu kambing dgn air kelapa.. hari2 dia ckp.. Sy pon nak try nnt..mne tau mjadi..sbb sy bdarah 0

Mil sya bg petua utk minum air rebus akar bendi .. kuning bby rendah .. adik ipar bersalin bru2 ni , ank dia kuning rendah sgt ..

air buah sengkuang cina/buah sengkuang cina...tesco ad jual.ramai yg da cube nmpk mnjdi...ni tgh consume untk diri sndri

Saya amalkan minyak kelapa dara +kurma tiap2 pagi masa sarapan..alhamdullilah baby lahir tak de kuning langsung

Adik ipar sy darah O. Adik sy hari2 minum pati delima gulsan. Anak2 dia lahir tak pernah kena kuning.

I dari awal pregnant, minum kelapa dara dua sudu sehari, kurma dan susu kambing bila dah reach 7 month

klu sy kndgn stat 8bln skang ni sy amal myak klape dara softgel..... sy bli online

Set hamil shaklee..dan buah2 .dua anak takde kuning

Start 8 bulan minum air kelapa . Makan buah tembikai .