Stretch marks

Hi mommies smua. 36weeks naik stretch marks mcm ni anak first. macam mana nak hilangkan kesan ni nanti ya ?

Stretch marks
14 Balas

Klu nk elakkan stretch marks, spatutnya dr awal2 mgandung dah kne jaga kulit perut.. Hari2 kne pkai losyen or olive oil or others cream yg ssuai, utk klembapan kulit bhgian perut.. Sbb kulit dkat prut kita akan mrenggang.. So klu kulit bhgian tu kering, mmg akan trjdinya stretch marks yg agak sukar utk hilang

Sy naik 2nd trimester pon dh ada sis. Pdhal sy hari2 sapu cream lotion n bio oil utk avoid stretch mark. Jenis kulit nipis sgt. Klu kena matahari sikit merah pdm muka. 😭Jd skg redha jela. Ramai ckp lepas bsalin nnti slow dia hilang.

masa mengandung baiknye bila perut rasa gatal tak leh garuk, bila garuk dia akan naik strecmark saya anak firs tahan2 lah tak garuk allhamdulillah tak de strecmark naik

alhmdulillah sy ank 3 da xpnh jd cm ny sbb sy sllu sapu lotion xbg dy kering klo gtl sy xkn garu just sapu² , bile da jd cm ny ssh nk hilang

sy 32 week da naik stretch marks , ada orng suruh sy guna minyak zaitun . alhamdullilah hilang kesan hitam .. walaupon ade sikit aikit

Saya lagi teruk ☹️ first baby. Tanya ibu dia cakap akan jadi warna putih, rajinkan sapu lotion atau beli cream stretch marks

sy spu dr awl prgnen bby oil kt prt..slain mngurgkn garis strtchmark..bleh gnekn tuk hilgkn rse gtal pd prt akibt garu..

Saya guna BubbleBelly oil,sepanjang pantang sapu berturut2 setiap hari ...lepas habis pantang, strech mark pun hilang

Sy perut xde. Bhgian punggung bnyk. Aduhaii. Sapu losyen pun samaaa.

sis cuba sapu dgan olive oil..insyallah..kulit cntik..