Skincare during pregnant

Hi mommies, skincare apa yang mommies pakai skrg ya? Ada yg stop pakai skincare apa2 ke? Ingredients yang safe for pregnant mummy, thank you

6 Balas

Hi, mom👋 My first pregnancy I stop terus pakai skincare sebab tak rajin nak baca satu per satu ingredients label. Hehe I start pakai when my kid turns 1 year old. Time ni dah ada masa sikit untuk diri sendiri. So rajin la nak baca satu2. I pakai The Body Shop. Ada range dia yang sesuai untuk pregnant & breastfeeding mom. Nah u boleh refer list ingredients to avoid in skincare yang I share ni

6mo ago

Most welcome 🌹

Skincare yg ada active ingredient tak bole pakai mcm vit C, Aha Bha, Alph Arbutin, retinol smua tu. For now i pakai Dr Anne Skincare & Beauty of Joseon. Dr Anne tu safe for pregnancy. BOJ ada certain yes

I read skintific brand yg colour blue tu, diorg declare safe for pregnant women. but still need to read before using it.✨️

6mo ago

I see…thank youu

saya sejak pregnant tak cuci muka pun muka tak berminyak saya hanya pakai sunscreen dari guardian je

Saya pakai Originote je. Moisturizer and sunscreen.

Sy tkr skincare yg vegan..