Skincare for pregnant mom

Hi mommies! Nak tanya psl skincare sikit 😆 mommies pakai skincare apa during pregnant? Sbb skg saya pakai skincare yang ada ingredients salicylic acid, which is not recommended during pregnancy. Skin type is oily at T-zone area, jerawat takde tp ada tiny bumps sikit2. Share pleaseee 😙

7 Balas

Saya sejak prgnant kurang pakai skincare, cuma apply dua ja, satu cleanser tu pun pakai wardah je, n second mstrzer marykay, lip balm sikit, tu je, kluar tambah sunsreen wardah je. tu pun sikit2, kdg tak pakai😅

Hy .. saya pakai skincare truskin sis . Aman sangat utk ibu mengndung dia takde SA paraben yg mcm membahayakn kandungan . Sesuai utk semua jenis masalah kulit muka

Try pakai kayman set. I dh start pakai before pregnancy. Dh check inngredients dia semua selamat during pregnancy, terus continue pakai. Hehe

2y ago

dulu dah pernah try tp tak sesuai, makin bertambah tiny bumps ☹️

Saya sejak preggy ni, terus malas nak pakai apa2 kat muka 😅 bukan tak jaga. Tp entah… mcm malas…

Sy pun sblum pregnant pkai ad SA. The tkr Aiken prebiotic. Alhamdulillah ok. 🥰

klo garnier face wash ad salicylic acid pon xleh pkai ke....

2y ago

Bukan tk boleh, cuma not recommended. Kena guna with some precautions, safe percentage of SA dlm skincare cuma 2% and below. Klu percentage terlalu tinggi bahaya utk baby

try kiehl's