Sickness and Maternity Benefit

Hi Mommies, sino po dito nag-claim ng sickness benefit and also maternity at the same time? Pag ngclaim ka po ba ng sickness mababawassan ang maternity benefit mo? Thank you sa sasagot.

4 Replies

A female member cannot claim for sickness benefit for a period of 60 days for normal delivery or miscarriage or 78 days for caesarean delivery within which she has been paid the maternity benefit. As a rule, no member can be entitled to two benefits for the same period. Ayan po sa SSS website mismo nanggaling :)

Hello po. So pwede ka po makakuha ng benefit for maternity and sickness? Kahit po isasabay sa panganganak ung operation? May ovarian cyst po kasi ako na isasabay sa panganganak so I'm also wondering kung pwede makakuha ng maternity and sickness benefit ng sabay.

3y ago

A female member cannot claim for sickness benefit for a period of 60 days for normal delivery or miscarriage or 78 days for caesarean delivery within which she has been paid the maternity benefit. As a rule, no member can be entitled to two benefits for the same period. Ayan po sa SSS website mismo nanggaling :)

Separate po un mommy

Magka hiwalay po yun