Barang ke hospital

Hi mommies. Siapa sini due dah dekat tapi belum packing barang untuk ke hospital? Mcm saya 😅. Saya dah 36w tapi tak packing lagi. Confused sikit nak bawak apa sebab nervous and takut kena tahan wad la apa la. Ada tak yg macam saya? #firstbaby #ingintahu

4 Balas

Saya first mom tapi saya prepare 1 beg ala ala travelling/hiking and 1 paper bag utk brg makan/minum. Ziplock labour room : sepasang baju ikat tepi, bedung, pampers 2 pcs, stokin, maternity pad, disposable panties Ziplock going home baby : sepasang baju, stokin, bedung, pampers 2 pcs Ziplock mummy going home : kain batik, baju berbutang hadapan, tudung sarung, disposable panty, stokin tebal & maternity pad Lain lain : nursing bra, maternity pad, disposable panties, extra pampers 10 pcs, toiletries baby, toiletries ibu, wipe tissues, telekung, powerbank, usb cable, selipar, towel ibu, towel baby & sapu tangan, extra tudung sarung & kain batik. Saya bawa plastik kecik juga yg masukkan sampah/pampers Ziplock baby day 1 & 2 : saya prepare sama mcm going home tapi saya tak bawa ke hospital. Saya simpan dalam beg extra supaya senang suami drop by kalau perlu. Beg khas utk barang extra in case kena tahan lebih lama : 2 set ziplock set baju baby, extra kain batik, extra pampers, extra wet tissues, extra pad

1y ago

Ha’ah awak. Saya beli set ala kimono tu je. Yg penting berbutang depan senang nurse nak check ke apa.