Eczema baby

Mommies, share cure untuk baby eczema please 😭

11 Balas

sy pengidap eczema sejak kecil lg..dri pengalaman sy lah..pastikan sebaiknya sekeliling bersih dan tak berhabuk..sbb habuk akn buatkan eczema semkin teruk..lpastu jgn mndi terlalu lama dan kerap sbb ia akan mnyebabkan kulit kering..sabun juga penting beli yg xda buih tu n no fragrance..lepas mandi boleh terus sapu bby oil..olive oil coconut oil pon boleh..bila dh lama boleh apply lagi..pastikan kulit sntiasa lembap sja..bila bdn bby bpeluh ambil kain basah lap2 saja..pling pnting mknanan sgt kena jaga..klau bby pengambilan gula garam elakkan dulu.mkanan yg bnyk pengawet tu tlg elakkan..eczema ni ada sy pnah jumpa dr tu dia ckp xda cure cuma klau dia hilang tu untung sgt la..cuma jarang la jd..klau ada pon sikit sgt..tp klau dah teruk g jumpa dr..boleh juga ikhtiar mkan organic food n google diet eczema..sbb stiap eczema pd stiap org lain2..ada alah pd mkanan persekitaran cuaca mcm2 lah..sy harap membantu lah ya..

4y ago

sama sama mom..bby2 ni kita concern lebih sikit la kan..diorang sakit ka apa pon kita xtahu lah kan memandangkn belum boleh bcakapp lagi kan

Mummy bwk baby jumpa clinic doctor wong dkt tangkak. Anak saya aczema alhamdulillah terus ok, doc akan bg ubat Dan test baby allergic ape. Mcm anak saya allergic telur so saya n baby x mkn makanan yg ade telur.. Tp kene dtg buat follow up sbb eventually baby akan overcome the allergy and boleh mkn normal. Hilang semua gatal2 Dan rashes baby alhamdulillah Sgt. I strongly recommend mummy pegi jumpa doctor wong dkt tangkak ye. In shaa Allah

4y ago

Terima kasih sharing mommy💕

sis bole try mandian Psorless baby shower gel (xda bau n kurang buih, kat farmasi je jual), cream ezzera klau x teruk sgt. klau teruk sgt atopic clair cream (ni doc pakar kanak2 bagi sbb ank sy pun eczema teruk)

4y ago

Terima kasih mommy💕

Kalau mandian try pakai baybie wash. Organic punya. My sister anak dia teruk eczema, sekarang dah pulih alhamdulillah. Awak memang kena pakai yang organic punya je. Try masuk group untuk eczema dekat fb.

4y ago

Will try mommy, baby saye start eczema trigger sbb mkn telur.. Terima kasih sharing mommy💕

baby saya ada eczema pada celah2 pelipat tangan kaki dan leher. di samping guna sabun dan lotion hypoallergenic, saya guna krim rerama untuk kurangkan inflammation. boleh check kt shopee brand hb tabib.

4y ago

Terima kasih mommy💕

Anak2 sy semua eczema tegar tmsk sy...xda ubat lain yg mujarab selain bawa mandi pantai..itu jer🙋🏻‍♀️

4y ago

Will try, terima kasih mommy💕

Saya pakai yg ini untuk eczema sangat Bgs, boleh beli dekat manjaku, mothercare, Watson

4y ago

Ada juga terfikir nak guna ni.. Saya dh try Joielle baby, cetaphil, malaleuca oil, melagel, renew, bedak agnesia, bedak ular.. Semua tak jln, terima kasih sharing mommy💕

Minum susu maaez sis , kalau nk cuba boleh wasap sy 0109766739 . Nak bagi free je

4y ago

Takut laa nak cuba mcm2, takut eczema trigger tambah teruk.. Terima kasih mommy 💕

cuba balm skeenz tasneem naturel , ceradan

4y ago

InsyaAllah, terima kasih mommy💕

Saya beli kat farmasi yg ni utk baby

4y ago

Terima kasih sis 😭