BERPANTANG

Hi mommies. Sesiapa masa dalam pantang pernah tak tinggal berdua sahaja dengan baby waktu malam kalau suami bekerja? Orang kata tak elok kalau tinggal berdua je dengan baby dalam rumah lagi lagi waktu maghrib. Saya risau 😭#pleasehelp

16 Balas

mungkin tak elok yg dimaksudkan sebab awak masih dalam pantang means badan pun tak 100% pulih lagi dengan nak jaga baby lagi kan. cuma untuk elakkan dari benda yg tak baik ghaib sekian sekian tu. nak dekat maghrib tutup segala tingkap& pintu, pintu toilet pun biasakan tertutup kalau tk pakai. kalau nak pasang ayat quran seeloknya biar la hormat alunan al quran tu bila dah pasang let’s say kalau awak nak main phone tu jangan la kuat kuat sangat kalau nak bukak tv better padam dulu surah. awak santai je saya pun kadang tinggal berdua je dengan anak kadang 3am husb balik kerja anak pun baru 2bulan 😃