BERPANTANG

Hi mommies. Sesiapa masa dalam pantang pernah tak tinggal berdua sahaja dengan baby waktu malam kalau suami bekerja? Orang kata tak elok kalau tinggal berdua je dengan baby dalam rumah lagi lagi waktu maghrib. Saya risau 😭#pleasehelp

16 Balas

sy.. tp alhamdulillah masa ank newborn,dia tido on time.. sy pun takut jugaa.. Jaga ank time newborn ni.. bukan tkut apa.. tkut gangguan.. lgipun sy sorg.. suami kadang kne luar Kawasan.. so bila bby punya waktu tidur on time, Jenis easy bby, memudahkan sy.. dlm pkul 5 ptg, dah siap2 msuk bilik. nsib bilik Ada bilik air skali.. TV pun Ada dlm bilik.. so kunci pintu.. barang2 yg diperlukan mcm towel, botol air smua sy bawa msuk bilik. means Lepas pkul 5 takde kperluan untuk keluar bilik dah.. sy Jenis penakut sikit .. smpai lahh ank dah 3 4 Bulan.. dia dah pandai bebel.. bru ok .. skrg ank sy dah setahun 6. prasaan tkut Tu dah hilang.. Sbb 100% masa bnyk hbis ke layan dia .. main dgn dia.. takde nak fikir bukan2.. kalau sis Jenis tkut sikit mcm sy, boleh je ikut mcm sy.. yg penting jgn fikir negatif sgt..walau penakut,xboleh nak tkut sgt.. Sbb kena berani kne kuat demi anak.. Tu kt shopee Ada jual radio yg alunkan ayat2 Al Quran.. boleh beli.. nnti petang2 buka.. time bby tidur buka.. biar je pasang smpai pagi..