Upt still samar walaupun dah 3 minggu lewat

Hi mommies to be semua! Saya nak tanya, 9/5/2023 saya test upt waktu pagi samar, sehingga 27/5/2023 saya try pagi2 pun still samar. Saya irregular period. Sebelum bulan puasa saya non stop spotting + period keluar (amount sikit) berpanjangan sampai sebulan lebih. Then dr prescribe saya ubat hormon 2/4/2023, n saya start heavy bleeding 8/4-14/4 then tak period sampai hari ni. So saya mmg start BD since period belum dtg kan, sbb sebelum tu tak BD sbb kes period tu lah. Sekarang ni check upt samar2 je. Almost 3 minggu juga mcm tu atau awal sangat ya saya check. Ada ke yang mcm saya and still pregnant.. saya nak sgt pergi klinik, tapi saya ada pengalaman tak best dengan upt samar ni sbb dulu dr cakap saya tak pregnant sbb upt samar rupanya saya pregnant dan dr dah prescribe saya ubat turun darah, saya makan ubat n saya gugur, so skrg saya nak tunggu terang baru pergi klinik... #ingintahu

13 Balas

Guna upt apa yg sama2 lama sangat tu. Boleh jadi upt tu yg problem.

1y ago

Ye ke. Alamak 😔 doakan saya ya awak, semoga kita semua berjaya jadi ibu 🥰

try pakai clearblue or dip n tell

1y ago

Baik sis terima kasih cadangannya ❤️

Guna clear blue dear

1y ago

Baik sis, celup time pagi ya?? Terima kasih sis cadangannya. Doakan saya ya 🥺