Belum ada tanda bersalin

Hi mommies semuaa , sapa sini due date september tapi belum ada tanda nak bersalin ? harini dah 39week 1day 😭 tapi tanda apa pun tak ada lagi , sakit apa pun tak juga . hmm ada apa2 tips tak? risau overdue hm . saya punya gelabah sampai tahap menangis hari2 sebab takut . hmm macam mana nak buat 🥲 #firstbaby

18 Balas

banyakkan berjalan sis dan aktiviti utk cpt bersalin , smoga d permudahkan . ada jg yg blg mnum air kelapa boleh melancarkan bersalin.

9mo ago

itulah , berjalan banyak juga tapi kaki ni bengkak teruk sangat sampai ke betis kering dia punya bengkak lepastu ketat nak bertinggung buat jalan itik pun tak boleh 😭 surut pun tidak 🥲

saye pun xturun tanda lagi risau dh kena serah diri 12/9 due date 6/9 dh buat senaman untuk pembukaan pun mash belum nk keluar huhuh

9mo ago

semoga aminn mudah mudahan sebelum kena serah diri baby keluar dh.. bengkak jugak kadang nak jalan pun punggung dh sakit tp tula tanda tak keluar lagi tu yang risau

Banyakkan berjalan, turun naik tangga sis. Sy first baby dulu pn mcm tu jgk. Jgn stress tau takut baby termakan najis dlm perut.

9mo ago

insha Allah , cuba untuk tak fikir sangat 🥲

biasa la tu sis..bby selesa duk dlm perut...sy 39w5d br bby lahir..as long as bby ada gerak ok je sis...bt senaman jln kki..

8mo ago

sis sudah deliver?

Sy ad tnda koko..1cm..xau mcm mana..nk rq balik..spttny 38 mnggu 3 hari dh..tp bg trikh due lmbt 2 mnggu..

Sy buat jln itik, sejam lepastu trus pecah ketuban dan admit hospital, selang sehari terus beranak 😆

9mo ago

wahh 🤣 saya nak buat jalan itik tapi kaki ni tak bagi kerjasama hm . bengkak teruk sangat sampai nak bertinggung tak boleh hm 😭

buat jalan itik, kejap je turun tanda nanti... sy buat pg ptg, mlm da kluar darah...

9mo ago

saya nak buat jalan itik tapi kaki saya bengkak sangat 😭 bengkak sampai betis kering tu kalau bertinggung mesti rasa ketat lepastu takboleh nak tinggung lama2 sebab sakit dekat betis kering sebab ketat

pujuk baby..berjalan..