3 minggu turun darah!

Hi mommies semua . Sy nak bertanya . Sy mengandung dari 6 minggu sampai dah 9 minggu skrg ni turun darah non stop . Mula nye kramp perut n cirit birit teruk . Lepas tu keluar gumpalan darah sampai seminggu macam darah segar . seminggu kemudian darah coklat hitam , seminggu kemudian sampai skrg darah coklat . Sy pergi scan tengok baby semua okay . Boleh selamat ke baby tu ? #ingintahu

2 Balas

Susah nak cakap, 50/50 chance. Kalau boleh, ambil cuti dari kerja dan banyakkan bed rest. Saya pun ada pendarahan selama 3 minggu masa trimester pertama, tapi warna coklat dan tiada gumpalan. Kes sis fresh blood dan ada gumpalan bahaya sikit.

50 50 mcm doc ckp kat Sy. Sy 20hr bleeding. tp skrg dh 5bln. alhamdullilah. keep positive je sis. selagi doc scan baby ok dun worry