MORNING SICKNESS

Hi mommies semua, saya pregnant 8 minggu first baby sekarang alahan semakin teruk dari hari ke hari...pagi2 tak boleh makan apa2 langsung bila makan ja muntah even makan buah atau air kosong pun muntah....saya betul2 tak ada tenaga hanya tidur saja seharian...saya nk tnya ada tak mommies2 yg pernah ada alahan mcm saya dan mcm mommies2 handle alahan ni😔

2 Balas

saya pernah kena dari weeks 4 sampai la ke week 9 alahan teruk sangat,skrg weeks 10 nmpk okay sikit sbb duduk rumah mak.. alahan saya sbb dekat rumah sendiri,kalau rumah mak okay je.. n saya makan ubat tahan muntah n parcetemol kalau sakit kepala.. ubat tahan muntah tu sgt membantu.. cuba mommy try. and cuba mommy xari tmpt yg selesa ke.. saya duduk rumah mak sikit pun x muntah tp masuk je rumah saya terus muntah 😂

mmg keje saya makan ubat alahan dan tido je jgk haha. mcm saya boleh makan buah dgn susu je. so itu jela yg saya makan utk tenaga walaupun mmg dah takde tenaga. tido jelaa sampai rasa ok sikit