Berpantang

Hi mommies semua.. saya nak tanya, kalau kita check up monthly & bersalin di swasta.. untuk postnatal check up macam mana ya? selalu tengok nurse kerajaan dtg rumah lepas bersalin tu.. saya takde buku pink.. thankyou mommies semua #firstbaby

1 Balas

Anak sy dua org bersalin swasta. Lepas bersalin n time check out mmg hospital/nurse akan bg information slip. Slip tu bawa ke KK berdekatan rumah untuk inform mereka yg kita baru bersalin n berpantang kt alamat rumah sekian2. Nanti nurse akan dtg utk routine check up. Tak perlu buku pink pn, ckup buku prenatal n buku utk baby from spital swasta tu.

3y ago

yeke? alhamdulillah.. thankyou 😍😍 risau juga ingatkan tak boleh nurse datang. sebab kita bersalin swasta hehe