Minum air gula

Hi mommies semua. Nak tanya mommies yg ada pengalaman, boleh ke kalau kita check up dekat kk tapi beli air gula yang berperisa dkt farmasi? Atau depends pada kk? Thank you in advance ☺️ #pleasehelp #firsttimemom #firstbaby #ingintahu

14 Balas

KK saya air gula perisa oren. Alhamdulillah first time minum tak mengerikan, tips minum air gula kk, minum jangan fikir apa2, teguk je sambil layan tiktok. Preferably datang awal so dapat minum time air gula masih panas. Sebab bila dah sejuk rasa mcm kelat2 pula, lepas habis minum terus tidur or main fon, jangan layan tekak nanti datang loya, kalau muntah nanti kena repeat

awak boleh tanya misi kk yg jaga awak. cuba minta kebenaran misi kk ckp awak nk beli air gula dkt farmasi minum dkt kk. awak beli kemudian simpan peti ais. minum sejuk2. rasa macam minum air f&n version manis. hee

sy mmg suka manis so setakat minum air gula haritu mmg sekali teguk je. entah ye mungkin penerimaan setiap org berbeza. yg penting jgn dgr apa org2 cakap. minum air gula is not the end of the world

1y ago

Depends pada org. Mcm saya sejak pregnant tak suka manis, memang muntah. So before nak minum tu baca pengalaman org if minum yg berperisa blh kurangkan rasa loya tu. And yes mmg membantu. Pape pun ikut je kalau nurse bagi, alhamdulillah senang

yg frmasi pnya Ada perasa Oren..klau yg kk natural air gula.nye..kna tnya dlu..mcm tmpt sy xbole sb Ada budk tu bwk..skli kk ckp xbole 😂nk xnk kna telan yg kk buat tu lah🤮

kk skrg pon dah pakai airgula berperisa..mgkin bergantung area lah kot..sbb ank 1st 2020 mnum air guka plain ..2nd baby 2022 mnum airgula kt kk yg same airgula perisa oren..

KK tempat saya mmg guna air gula berperisa oren tu. 2 kali dah minum pekat melampau manis dia. Rasanya mostly KK dah guna air gula berperisa tu.

Depends pd kk, ada yg bg ada yg x bg. First kk saya bg, then saya pindah kk sbb pindah kwsn. Second kk tk bg pulak 🤣

Air gula kk okey je even xde perise.. kne telan mase air tgh suam.. n pk je mcm tgh minum air sunquick.. jgn pk nk muntah..

Boleh saya buat macam tu. Beli sesiap yang perisa kat luar masa date minum air gula minum yang kita punya je 😊

klu kita ada kencing mnis ,perluh juga ka kita minum air gula yg kena kasih tu

1y ago

ini wajib lah minum sbb ada kencing manis..during pregnancy mmg kena minum lagi2 yg ada background kencing manis,dia nk tgk bacaan tu tinggi mana