Anak susah tidur

Mommies semua help, anak saya jenis susah sangat nak tidur/lelap sendiri. Kalau letak dkt tilam asyik nangis je. Last2 saya bg buaian baru boleh tidur lena. Sbb kesian tgk mata merah2 nangis susah tidur tp ngantuk. Sbb tu bg buaian terus. Tapi… saya ada masalah. Saya takut nak bawak dia keluar/berjalan takut nak tidur nanti dia mengamuk minta buai. Macam mana mommies lain handle? Ada masalah yg sama dgn saya tk? Tolong #firsttimemom #firstbaby

8 Balas

Dlm fasa sleep training atau bkn? Klau dlm fasa sleep training ngis tu biasa tp cuba tgk cue baby. Hati mk kne kuat sikit bila sleep training for sure akn mngis for a couple of weeks.

1y ago

3 bulan ke atas. Wktu tu baby cues dh bnyk. Bwh 3 bulan boleh cuba klau dlm prut dh ajr routine siang n mlm.