Luka episiotomi

Hi mommies semua. Anyone ada experience tak luka episiotomi rasa gatal gatal ? What should I do ya, rasa tak selesa sebab itchy and pedih pedih. Post deliver 23/4. So dah 3 bulan lebih. Luka pun dah cantum elok. Baru 2 3 harini je start rasa gatal gatal. Belum bersama lagi sejak deliver. Anyone boleh share tak experience ? #firstmom

2 Balas

Saya episiotomy takde pulak rasa macam tu. Last checkup awak, doktor ada kata apa2 tak pasal jahitan tu?

Sy xgatal kt tempat luka.. Tp gatal kt private part.. Sy g klinik.. Doktor bg ubt.. Better jumpa doktor