Scan baby 10 weeks

Hi mommies, semalam saya scan dengan pakar sepatutnya 10 weeks tapi baby 7 weeks je dan tak ada heartbeat. Dr minta tu ggu lagi dua minggu. Siapa yang ada pengalaman macam ni? normal ke heartbeat tak ada masa 10 weeks dan baby 7 weeks? #10weeks3days #primigravida #pleasehelp

5 Balas

saya juga alami benda sama sis. baby 5w tp npk kecil. doktor ckp seminggu lg buat UPT. sbb aritu sy bleeding 6hari. lps buat beta hcg masih hamil wpun bleeding. tp doktor kata mgkin akan keguguran. tp sy doa pada Allah mudahan dlm tempoh smggu sblm UPT Allah bantu dan beri keajaiban. UPT kena buat di pagi raya sis. semoga baby saya dan baby sis sihat sempurna selamat mengandung, melahirkan dan membesarkan aamiin

Kalau dah nmpak janin tp takde heartbeat tu merisaukan. Spatutnya ade janin mmg dah ade heartbeat dah. Kecuali nmpak kantung je janin xde lagi thn should be ok.

Sy. tak normal. consider as janin tak membesar. kalau Sy, Dr suruh tunggu 2 minggu utk gugur sendiri. kalau tak, kena d&c.

1y ago

Sama sis.. sbb sy da mule bleeding 2 hari ni.. smlm kk refer hospital.. pakar scan explain, xde aliran darah area janin n kantung tu.. ..

sis. mcm mana situasi skrg. saya pun sama kejadiannya

First scan dlu, sis scan time berapa weeks?