19 minggu 4 hari perut rasa keras

Hi mommies. Selamat hari rayaz... saya nak tanya, kenapa ek perut rasa tiba2 lain. Bila pegang mcm keras. Tp lps tu ok je. Tak rasa sakit ke apa2. Cerita kt suami, dia kata baby. Tanya cousin, dia kata perut mengeras. If jd lagi terus g emergency. Sy start rasa tu da 2-3 hari. Normal ke rasa mcm tu? Ke ade tanda apa2? Nk kata xmakan, makan je... #firstbaby #bantusharing #seriusnanya #firstmom

1 Balas

Mengeras tu normal. Tmbh klu awk byk bgerak. Sbb bby tgh membesar & signal utk awk rehat. So bila mengeras, awk just cari tmpt utk rehat (duduk or baring). Pergi emergency tu bila sakit tu dtg non stop (dlm 1 jam mengeras 6-7 kali dgn pakej sakit pinggang yg ketara & sakit bhgian pelvik) . Ini selalu bila dh masuk 3rd trimester yg perlu berjaga2.