18wks pregnancy

Hi mommies! Selalunya bila kita boleh rasa baby gerak dalam tummy kita eh? Saya dah 18wks, baca dalam asianparents ni cakap dah boleh rasa gerakan baby. Tapi saya tak rasa apa2 pun. Ni first experience saya, risau pun ada. Ke normal ya?

4 Balas

In general, first mom would experience it at 20weeks++. Sebab kita kurang alert dan tak tahu pattern lagi. No worries. Baby awak dah bergerak cuma kita as a first time mom je kurang mahir lagi😊

untuk first time mom mmg lambat sikit doc ada bgtau. lepas 20w baru rasa tp slow2 cmtu. mcm kawan anak dah 2. bila pregnant seterusnye 15-16w dia da rasa kuat baby gerak.

saya masa ank prtama kurang gerak dan aktif bole kira tpi ank ke2 ni start 5 bulan aktif betul kuat gerak dan tendang 😅

saya pun skrg 18w, first baby, xrasa apa lagi jugak. rasanya nanti 20w ke atas kita start rasa