Rasa Nk Pitam

Mommies sekalian, nk tanya, kenapa ya selalu jugak la lps brekfas dlm jam 9-11 pagi gitu, rasa loya dan nak pitam dia dtg. Kadang2 dia dtg bersama dgn rasa nk membuang. Selalu time gini ke toilet tp mesti dia dtg sekali dgn rasa nk pitam. HB ok je atas 11. Pelik lah.. Ada ke yg mcm saya? #25weeks

3 Balas

Hehe soalan ni blm terjawab. Tp sy jawab kan soalan sy sendiri utk pembaca di luar sana. Ni jwpn dr mak saya. Katanya mungkin sbb breakfast lewat. Perut dh masuk angin. Tp sy perasan ada betulnya. Bila lmbt saja mkn, sy menahan lapar, nnty lps tu mula la start nk pitam bila berdiri. Masa tu nk masak pun xboleh. Kne baring sejam 2 baru ok blk. Asbab jd begitu boleh jd saya punya keturunan mmg jenis mudah kekurangan oksigen mungkin. Sbb mak sy mcmtu. Kami sgt kurus. Lambat makan sakit perut dan masuk angin. Dan kalau teruk sampai lelah/sesak nafas. Lps tu pening2. Mak dan adik perempuan sy pun begitu. Mak sy lg lah selalu kena lelah ni bila mabuk perjalanan. Sampai kram kaki tgn. Cuma sy baru kne obvious masa preggy.

Atau saya rasa mungkin saya ada kaitan dgn masalah tyroid. Sbb ritu doktor suspect sy ada masalah tyroid. Sy try buat research if ada kaitan dgn masalah jantung. Ternyata betul. Cuma result kk x keluar lg so sy x tau adalah sy mmg kena hyperthyroidism atau tak

Oyeke sis..sy pn mcm sis..check hb ok je..tp pitam tu Makin kerap..bfast xde la lewat..kul 8 lebih camtu..doc ckp mungkin sbb pembawakan atau pemakanan..

4y ago

Oo yeke.. Xsangka ada jugak yg sama cam kte.. Ingatkan kte je 😁